Det kan vara svårt att hitta en båtplats i sommar vid någon av kustens fritidshamnar. Under sommarhalvåret ökar efterfrågan av en båtplats med 50 procent i vissa hamnar skriver dagstidningen La Opinión de Málaga.

Flera av fritidshamnarna är också i minsta laget. Det gäller puerto de Caleta de Vélez (bilden) i Vélez Málaga som har 277 båtplatser. Hamnen får runt tusen förfrågningar om lediga båtplatser under sommarperioden.

Hamnen La Bajadilla i Marbella har 268 platser och även här är det svårt att få en kajplats. Den andalusiska myndigheten Agencia Pública de Puertos Andaluces har totalt 1.054 kajplatser.

I Benalmádenas Puerto Marina med tusen kajplatser ökar efterfrågan med 20 procent under sommaren. Här står det 250 på väntelistan. I Puerto Banús (Marbella) finns 915 kajplatser, här står runt 200 på väntelistan.

Annons

I Estepona finns det just nu lediga platser. Antalet kajplatser är upptagna till 75 procent. Även i Puerto de Cabopino, i Marbella, med 169 kajplatser finns det några enstaka båtplatser att hyra.