Málagas ekonomiska experter bekräftar att den svaga tillväxten under de senaste månaderna nu verkar stagnerat och att utsikterna är dystra.

”Europa har misslyckats med att lösa problemen med euron och Grekland vilket skapar osäkerhet och oro i ekonomin och dämpar optimismen för tillväxt i Tyskland”, säger Francisco Villalba vid Analistas Económicas de Andalucía (AEA).

Francisco Villalba säger till dagstidningen La Opinión de Málaga att det sista kvartalet 2011 kan bli det sämsta vi sett hittills under krisen. Men det kan bli en hypotetisk förändring i valet den 20 november vilket kan förbättra förtroendet.. Förändringar känns som en fest som kan skapa nya förväntningar.

Málagas ekonomer menar att det är viktigt med en arbetsmarknadsreform som uppmuntrar till nya anställningar och ger en gallring av förvaltningarna.

Annons

”Om en person minskar 50 procent av sin arbetstid och sin lön så måste personen sänka sina kostnader. Staten borde göra detsamma”, säger Juan Carlos Robles vid Colegio de Economistas de Málaga.