Guardia Civil och lokalpolisen i Málaga har avslöjat en narkotikaliga vars ledare styrde verksamheten från fängelset i Alhaurín de la Torre. Ligan hade sin hemmaplan i de ökända bostadsområdena La Palma och Las Flores i Málaga. Totalt har elva personer gripits i tillslaget som går under namnet ”Coti”, däribland en 16-åring.

På mycket kort tid tjänade ligan ihop stora belopp. Lyxbilar, dyra övernattningar på hotell, plastikoperationer i presenter, lyxresor och stora mängder kontanter. De elva som hittills har gripit har konsumerat stora summor pengar de senaste fem månaderna, något som blev ligans fall.

Polisen inledde en undersökning i augusti efter ett tips att en familj plötsligt hade tjänat stora belopp. Med hjälp av spaningsinsatser och avlyssning kom polisen ligan på spåren och kunde avslöja drogtransporter mellan provinserna Granada och Córdoba.

Vid en husrannsakan i stadsdelen La Palma i Málaga hittade polisen 90.000 euro gömda bakom en möbel.

Annons

Åtta av de gripna har häktats medan en minderårig är förd till en ungdomsanstalt. Ledaren för narkotikaligan sitter sedan tidigare på anstalten i Alhaurín de la Torre.