Den iranske affärsmannen Shoja Shojai som är misstänkt för att ha hotat och misshandlat nio kvinnor i Marbella har plötsligt återfått en mängd varor som tidigare har rapporterats som stulna. Tre av kvinnorna är misstänkta för att ha stulit värdeföremål från mannens hem som ett svar på mannens ständiga hot som flera kvinnor har anmält honom för.

De stulna värdesakerna hittades i åtta containers i Estepona som var på väg att transporteras till Tyskland. Dagstidningen Diario SUR uppger att en av kvinnorna ska vara hjärnan bakom stölden och hon ska ha anlitat en transportfirma som skulle ta värdesakerna till Tyskland.

Det rör sig om konstverk, persiska mattor, tv-apparater, smycken och andra lyxvaror till ett värde av drygt fyra miljoner euro. Stöldgodset låg i 160 lådor.

I dagsläget finns det fyra anmälningar på den iranske affärsmannen. Det handlar om hot, sexuella övergrepp, ändring av faderskap och brott mot besöksförbud. Dessa ärenden behandlas av tre olika domstolar i Marbella. Shoja Shojai: ”Inget sex, bara arbete”

Annons

Iranske affärsmannen Shoja Shojai anmäler stöld