Borgmästaren i Fuengirola, Esperanza Oña, träffade under tisdagen tillsammans med kommunalrådet med ansvar för utbildning, Carmen Diaz, sju föräldrar vars barn reser till Arvika i Värmland den 31 augusti. Resan ingår i ett studentutbyte som anordnas mellan de båda skolorna.

Tio elever från Arvika besökte Fuengirola i fjol. Nu reser sju skolbarn till Arvika mellan den 31 augusti och 7 september. De ska bo hemma hos familjerna till de barn som besökte Fuengirola 2008.

”Våra skolor i Fuengirola ska kunna erbjuda sådana här möjligheter precis som att vi ska kunna erbjuda utländska skolor i Fuengirola som den svenska och finska som finns här”, säger Esperanza Oña i ett pressmeddelande från kommunen.

Elvira Herrador vid Svenska skolan i Fuengirola har varit med i att organisera studentutbytet mellan Arvika och Fuengirola. Förutom Arvika besöker de spanska skolbarnen Stockholm.

Annons

Bildtext/
Idag mötte borgmästaren Esperanza Oña föräldrarna till de barn som nästa vecka besöker värmländska Arvika (Foto: Fuengirola kommun)