Kabinpersonalen på Ryanairs och EasyJets baser i Spanien har så här långt inte fått någon uppgörelse med sina arbetsgivare och fortsätter därför sina strejker. Detta får som resultat ett flertal inställda flygningar till och från Spanien, idag den 19 juli är 28 Ryanair-flyg försenade eller inställda.

Ryanair

Totalt har USO- och SICTPLA-facket schemalagt åtta nya strejkdagar för Ryanairs 1.900 besättningsmedlemmar i Spanien under juli månad. De kommer att vara stopp på 24 timmar. Efter den här veckan kommer de att fortsätta från 25 till 28 juli på de tio spanska flygplatser där flygbolaget är verksamt. Personalen kräver en attitydförändring och att förhandlingarna om ett kollektivavtal återupptas som inkluderar anständiga arbetsvillkor och enligt spansk lagstiftning för sina arbetare.

EasyJet

När det gäller EasyJet kommer konflikten som företaget upprätthåller med arbetarna att göra ett uppehåll denna vecka. För att återuppta strejkerna från fredag den 29 juli från flygplatserna i Barcelona, ​​​​Palma de Mallorca och Málaga. Unionen Sindical Obrera (USO) har rapporterat inställda och försenade flyg under denna dag. Från och med klockan 09.00 på tisdagen har tre flyg ställts in och 25 har blivit försenade.

Dessa är de berörda datumen:

Ryanair: 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 och 28 juli på de tio spanska baserna (Madrid, Barcelona, Girona, Málaga, Sevilla, Valencia, Alicante, Santiago de Compostela, Palma de Mallorca och Ibiza )

Annons

EasyJet: 29, 30 och 31 juli, på de tre spanska baserna (Málaga, Barcelona och Palma de Mallorca).

Relaterad artikel:

Kabinpersonalens strejker i Spanien fortsätter.