Fackföreningen CGT har varslat om strejk den 31 oktober mellan klockan 00.00 och 23.00, Renfe och Adif tvingas ställa in 295 lång- och medeldistanståg.

Det är 87 AVE och andra långdistanståg som ställs in samt 208 medeldistanståg, dessutom blir det begränsningar för pendeltåg och godståg.

Strejken kommer att hålla på under 23 timmar och i enlighet med de regler som utvecklingsdepartementet har fastslagit så skall 78% av höghastighetstågen och långdistanstågen fungera samt 65% av medeldistanstågen. För pendeltågen gäller att 75% skall fungera i rusningstrafiken och 50% under övriga tider. Vad gäller godstågen så kommer bara 26% att vara i drift under strejken.

Enligt fackföreningen CGT så beror strejken på att de vill försvara den offentliga järnvägen och genomföra 37,5 timmars arbetsvecka. Så räkna med glesare mellan tågen onsdagen den 31 oktober och risk för att det blir trångt på de tåg som går. Särskilt med tanke på att den 31 oktober är dagen före Allhelgonadagen (Día de Todos los Santos) som är allmän helgdag i Spanien och normalt sett en stor resdag.