Pilotstrejken vid Norwegian har inte påverkat flygbolagets trafik från och till Málaga. Det uppger källor vid flygbolagets spanska dotterbolag till Svenska Magasinet. Eftersom Norwegian har tre flyg stationerade i Málaga och piloterna är anställda i ett dotterbolag i Spanien påverkas inte flygen från Málaga.

I svensk media (läs kvällspressen) har vi de senaste dagarna läst svarta rubriker att Norwegian är på väg mot konkurs. Enligt norska medier har de strejkande piloterna förberett sig på en snar konkurs av dotterbolaget NAN, där runt 700 skandinaviska piloter är anställda. Men uppgifterna om en konkurs för dotterbolaget NAN, där samtliga skandinaviska piloter är anställda, tillbakavisas.

Styrelseordföranden Bjørn Kise säger att det inte är aktuellt med en konkurs för dotterbolaget. ”Att försätta bolaget i konkurs har inte diskuterats på styrelsemötet)” säger Kise till NRK.

Enligt Svenska Magasinets källa har det varit tal om att sätta in en del piloter från dotterbolag i Spanien och Storbritannien för att täcka upp flygningar i Norge. Under måndagen var det 16 flygningar inställda av 500. Under tisdagen skulle 91 procent av 500 flygningar gå på utsatt tid. 17 flyg är inställda under tisdagen, bland annat mellan Oslo-Stockholm och Stockholm-Göteborg.

Annons

20 procent av hela flygflottans piloter men endast i Norge har gått ut i strejk. Det är framför allt norska inrikesflyg som drabbas.

Det cirkulerar uppgifter att 500 av de 700 piloter som arbetar vid NAN kommer att erbjudas jobb inom ett nytt bemanningsföretag. För Norwegian skulle alltså en konkurs av bolaget kunna innebära att personalen kan minskas med 200 personer och flyttas över till ett bemanningsföretag skriver TT. Följ utvecklingen på denna webbplats

Mer information här