Marbella kommun har beslutat att stänga stränderna klockan 21.30 varje kväll. Från då finns det en marginal på 30 minuter att plocka ihop sina saker och lämna stranden. Från i morgon tisdag blir strandbesök bara möjligt mellan klockan 9 och 21.30. Antalet begränsningar och restriktioner ökar. Sedan idag är nattklubbar och diskotek stängt. Antalet personer i större sällskap som besöker restauranger är begränsat till tio.

Och från i morgon tisdag gäller besöksförbud på stränder i Marbella kommun från klockan 21.30 till 7 morgonen därpå. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande på måndagen.

Förbudet införs för att stoppa strandfester och grillfester på stränderna som är vanliga under de sköna sommarkvällarna.

Det blir lokalpolisen som ska övervaka så att påbudet efterföljs. Det kommer att gälla på obestämd tid och hur covid-19-pandemin utvecklas.

Annons

Det finns ett undantag och det gäller fritidsfiskare med giltigt fiskekort som ska kunna visas för myndigheterna vid behov.

Kommunfullmäktiges talesperson, Félix Romero, säger att det rör sig om ett lokalt beslut som Marbella kommun valt att ta.

Enligt Romero ”kan” stranden vara en plats där risken att bli smittad uppstår. Sociala möten sent på dygnet i kombination med alkoholkonsumtion bidrar till en avslappnad attityd.

Romero betonar att det finns speciella fall som Olivia Valère som kan ha öppet sin restaurang till klockan 1 men däremot inte diskoteket.

Om Starlite festival kan fortsätta beror på att de följer det strikta regelverk kring anti-Covid-protokoll som regionalregeringen Junta de Andalucía har upprättat.

I skrivande stund finns det inga uppgifter om fler kustkommuner på Costa del Sol tänker följa Marbellas beslut att stänga stränderna klockan 21.30.