Räddningstjänsten fick komma till undsättning och evakuera fem personer varav en minderårig på 12 år i Carrizalviken nedanför tornet i Maro i samband med en naturbrand. Branden bröt ut i området vid 19-tiden på torsdagskvällen och gjorde det omöjligt att lämna stranden.
En patrullbåt från Guardia Civil från Motril kom till undsättning liksom civilförsvaret Protección Civil i Nerja som fick ta strandgästerna ut till havs för att sedan föra dem till fritidshamnen Marina del Este i Almuñécar. Några personskador har inte rapporterats.

Det var vid 19-tiden som en rökpelare blev synlig öster om Nerja i Maro-området. Enligt Diario SUR ska en kvinna ha bränt trädgårdsavfall vid ett lanthus varpå elden spred sig.

De senaste veckorna har det inte fallit någon nederbörd vilket gör att terrängen är torr. Den friska vinden bidrog också till att elden spred sig snabbt.

Före skymningen användes brandbekämpningsflyg. Efter mörkrets inbrott arbetade mellan 60 till 50 brandmän att få branden under kontroll, skriver brandbekämpningsmyndigheten Infoca på Twitter.

Annons

Släckningsarbetet försvårades dels av den friska vinden men också av den kuperade terrängen. Först klockan 13 på fredagen var branden under kontroll.

(Foto: Twitter @Plan_INFOCA)