Nu inleds arbetet med att återställa stränder, promenadstråk och annan infrastruktur och strandbarer som skadats efter de senaste dagarnas hårda vind. Även på måndagen har väderlekstjänsten utlyst orange vädervarning för hård vind från klockan 18. Vädervarningen gäller för Málaga stad, Costa del Sol, Guadalhorce och Axarquía.

Nu inleds kampen mot klockan för att få stränderna i bästa skick inför påskveckan Semana Santa när turistsäsongen drar igång på högvarv.

Bilden är från 26 april 2017 då ett omfattande arbete pågick med att återställa Fuengirolas stränder.

– Vi måste vänta tills att stormen har gett med sig för att kartlägga skadorna på stränderna, säger Teresa Porras, kommunalråd för operativa tjänster och stränder i Málaga.

Stormen i april 2017 beskrivs som värre, men skadorna efter den senaste veckan oväder är trots det omfattande. Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz beräknar att kostnaderna för att återställa de drabbade stränderna i kommunen uppgår till 500.000 euro.

Annons

Torrox Costa, Málaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola och Marbella är bara några av kustkommunerna som drabbats hårt.

Förutom förstörda stränder rapporteras nedfallna träd, grenar, reklamskyltar, antenner och andra lösa föremål som vinden dragit loss. Enbart i Málaga fick räddningstjänsten rycka ut efter att 21 träd fallit. Ett träd föll över en bilist som kom körande i Pedregalejo. Den personen klarade sig utan skador.

I Fuengirola spolade de höga vågorna bort en del av terrassen på strandbaren Botavara i fredags.

Den boj som ligger utanför Málaga hamn uppmätte klockan 22 i fredags kväll vågor så höga som 6,92 meter.

I Fuengirola spolade de höga vågorna bort en del av terrassen på strandbaren Botavara i fredags. Räddningstjänsten i Fuengirola har ryckt ut på ett tjugotal uppdrag orsakade av den hårda vinden.