Spansk nationalpolis i samarbete med Europol, Eurojust och en särskild åklagare som arbetar med databrott har avslöjat en av de största leverantörerna av illegal IPTV i Europa. Det började med att brittiska The Football Association Premier League gjorde en anmälan mot en dansk medborgare bosatt på Solkusten. Det skriver spanska inrikesdepartementet i ett pressmeddelande på torsdagen.

Spansk och bulgarisk polis har gjort tolv tillslag och gripit åtta personer misstänkta för att på illegal väg vidaresänt signaler från betal tv-kanaler via nätet till så kallade IPTV. Sex av de åtta har gripits i Spanien.

Den danske medborgaren uppges vara ägare till ett av de större företagen i provinsen Málaga som mot betalning på illegal väg vidaresänt kodade tv-signaler till tusentals kunder i EU.

Den danske medborgaren har byggt upp en kriminell organisation med kopplingar till den bulgariska staden Silistra varifrån kodade tv-signaler skickats ut till tusentals kunder i Europa. Vid tillslagen har polisen beslagtagit omfattande material och teknisk utrustning.

Annons

Ytterligare företag som har erbjudit IPTV har använt sig av det illegala företaget som dansken står bakom.