Skattemyndigheterna i Málaga, La Agencia Tributaria, har påträffat ett av de mest omfattande nätverk av försäljning och smuggling av förfalskade varor i Spanien. Det handlar om en mycket organiserad liga som haft sin bas för verksamheten i industriområdet San Luis i Málaga varifrån verksamheten har styrts.

Totalt skulle det röra sig om artiklar och varor, tillverkade i Asien, till ett värde av 500 miljoner euro. Ligan har haft sitt säte i Málaga och har upprättat ett stort nätverk av olika företag.

Operationen går under namnet ”Delfin” och myndigheterna har kommit över fyra stora lagerlokaler i industriområdet San Luis. Fem personer är hittills gripna men fler gripanden är att vänta. De gripna har pakistanskt och hinduiskt ursprung, skriver idag La Opinión de Málaga.

Tillslaget i Málaga är det största hittills. Tidigare har polisen gjort ett tillslag i Algeciras där man fann 230.000 förfalskade varumärken till ett värde av 200 miljoner euro.

Annons

Polisens arbete startade för ett år sedan efter att tulltjänstemännen avlyssnat två lastbilar som transporterade 115.000 flaskor med förfalskad parfym och cologne av de mest kända märkena på marknaden.

Tillslaget i Málaga är ett hårt slag mot piratmarknaden som är utbredd på Costa del Sol.

– Detta är ett hårt slag mot piratkopiering, eftersom vi har tagit ett stort antal album, filmer och spel, säger en person från skattemyndigheterna i Málaga.

Det handlar också om välkända märkesvaror som klockor, skjortor, kläder och mycket annat som är förfalskade.