3.500 personer besökte Marbellas utställning i Stockholm i samband med Köpa Hus Utomlands eller Feria Turística de Estocolmo som det heter i spansk press.

Bedömare anser att det finns en potential av köpare i Sverige när det gäller vad Marbella kan erbjuda. Marbella kommun valde att närvara vid evenemanget i Stockholm eftersom i och med den nya ”stadsplanen finns stora möjligheter för investerare”.

José Luis Hernández som är ansvarig vid kommunens turistavdelning säger till nyhetsbyrån Europa Press att Norden är Marbellas tredje viktigaste marknad.

”Det är speciellt viktigt eftersom man i Norden redan nu börjar återhämta sig från krisen. Samtidigt finns det undersökningar på att 250.000 nordbor kan tänka sig att köpa en bostad vid Medelhavet de närmaste åren”, säger José Luis Hernández.

Annons

Som Svenska Magasinet tidigare har uppgett närvarade Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz vid seminarier under utställningen Köpa Hus Utomlands. Enligt Europa Press besökte över 200 personer seminarierna. Det var planerat att Marbellas turistambassadör Dolph Lundgren skulle delta men han fick lämna återbud i sista stund.

Utvecklingen kommer att visa att det blir en utmärkt investering att köpa i Marbella, säger José Luis Hernández, som också uppmärksammade den kunskap som svenskarna besitter om Marbella.

Marbella kommun besökte även turistmyndigheterna i Stockholm med målet att marknadsföra det nätverk som det just för tillfället arbetas på. Det handlar om att knyta ihop Marbella med städer som London, Paris, Frankfurt och Bratislava.