Cybertjuvarna tros ha kommit över uppgifter om omkring 34 miljoner personer.
Detta är ett i en rad av omfattande dataintrång den senaste månaden.
Spaniens inrikesdepartement står inför vad som kan vara dess största informationsläckage i historien. Efter ett stort dataintrång i det spanska trafikverkets (DGT) databas har information om 34,4 miljoner förare och deras fordon stulits.
Intrånget skedde under första halvan av maj och informationen har sedan dess funnits till salu på deep web. Uppgifterna som säljs inkluderar alla detaljer som finns på ett giltigt körkort: namn, ID-nummer och adress, men även information om bilar kopplade till förarna. Till exempel registreringsnummer, modell, märke, och huruvida bilen har giltig försäkring.
På Breachforums – en känd portal där cyberbrottslingar rör sig och som amerikanska FBI har försökt stänga ner flera gånger – säger en av de som påstår sig ha hackat DGTs databas att: “Vi har tillgång till informationen om alla registreringsskyltar och föraren som äger bilen i hela landet”.
Tjuvarna har inte satt ett fast pris för filerna men experter menar att de totalt kan vara värda flera hundra tusen euro.
Guardia Civils grupp för trafikutredning och analys tog över utredningen kort efter det att informationen dykt upp för försäljning. Samtidigt har DGT identifierat ett antal misstänkta användare som kan vara de skyldiga. Alla har stängts av från DGTs databas och deras identitet har rapporterats till Guardia Civil. DGT har inte bekräftat hur omfattande stölden är.
Flera cyberbrott
Den enorma stölden från DGTs databas inträffade under en särskilt mörk månad för internetsäkerheten i Spanien. För runt två veckor sedan blev det känt att 850 000 av Iberdrolas kunder hade fått sina uppgifter stulna i ett dataintrång.
Strax före det hade telekomjätten Telefónica rapporterat att omkring 120 000 av deras kunder och anställda kunde ha fått sina personliga uppgifter stulna.
För tre veckor sedan meddelade Banco del Santander att information om deras kunder i Spanien, Chile och Uruguay hade läckt ut och även uppgifter om deras anställda i alla länder utom Tyskland.