Den spanska nationalpolisen har gjort ett stort tillslag mot grossister och återförsäljare av piratkopior på Costa del Sol. De har beslagtagit mer än 19.500 produkter och gripit 15 personer i Fuengirola och Mijas.

PiratkopiorPolisutredningen startade efter klagomål från en representant för flera prestigefyllda varumärken som hade lidit ekonomiska förluster. Detta efter det att de hade noterat en ökning av piratkopierade produkter utmed kusten i början på sommaren.

I den första fasen greps två distributörer baserade i Mijas Costa, det rörde sig om två män 35 och 36 år gamla. De sålde sina produkter till återförsäljare i Málagaprovinsen, de åtalas nu för brott mot industriell egendom. Nationalpolisens avdelning för ekonomisk brottslighet i Málaga ”Delitos Económicos de la Comisaría Provincial de Málaga” startade då en polisutredning med kodnamnet ”Madreselva”.

Under utredningens gång lyckades polisen beslagta 77 försändelser som skickades som paket, varje paket innehöll cirka 30 kg förfalskade varor. Försändelserna var adresserade till två distributörer baserade i Mijas Costa som sedan sålde dem vidare till återförsäljare i provinsen. Här beslagtog polisen 16.000 piratkopior och polisen grep 2 män, 35 respektive 36 år gamla. Dessa Piratkopiortvå åtalas nu misstänkta för brott mot industriell egendom. Bland de beslagtagna produkterna finns väskor, baddräkter, T-shirts, samtliga märkta med kända varumärken.

Polisinsatsen kulminerade med en inspektion på den populära söndagsmarknaden i Fuengirola. Där beslagtogs mer än 3.000 produkter och 13 personer greps misstänkta för inblandning i försäljningen av de piratkopierade varorna.