Stormen Emma som drog in över Iberiska halvön i förra veckan har orsakat stora skador i Gibraltar. Bland annat skadades viktig teknisk utrustning på flygfältet vilket gjorde att flygplatsen fick stänga.

Gibraltar Chronicle skriver att många flygningar fick ställas in och passagerare bussas till Málaga flygplats. Flygplatsen öppnade sent i lördags kväll. Ännu kan det förekomma störningar i trafiken uppger myndigheterna i Gibraltar.

Passagerare som ska flyga från Gibraltar ska checka in som vanligt vid flygplatsen. På grund av hårt väder kan det inträffa att dessa får busstransfer till Málaga flygplats.

Gibraltar drabbades hårt i samband med stormen Emma. Bland annat har stenar lossnar från klippan och krossat bilar. Bland annat fick Devil’s Tower Road stänga för trafik på grund av nedfallande stenar.

En del av Gibraltarklippans norra sida lossnade och föll ned och skadade flera hus. Platsen förvandlades till ett moln av damm och skräp skriver tidningen.

En av de boende i Beach View Terraces, Nicky Cumbo, säger att han trodde det var ett flygplan.
”Jag hörde en stor duns, en smäll. Jag trodde det var ett flygplan när jag tittade ut och såg ett stort rökmoln och allt skräp”.

Andra invånare berättar om hur både marken och byggnader skakade när delar av klippan föll. En del arbetare som är bosatta i Spanien kom inte åt sina bilar då fallande stenar hindrade utfarten från en parkering.