Stormen Elsa som drog in över Costa del Sol och Costa Tropical på torsdagen har gett stormbyar och regnmängder på upp emot 80 mm fram till middagstid på fredagen. Det gäller i synnerhet i Serranía de Ronda och Costa del Sol samt i mindre omfattning i Axarquía. Nedfallna träd rapporteras på vissa ställen som på Carretera de la Cabra (A-4050) i jämnhöjd med Torrecuevas i Almuñécar på Costa Tropical (bilden).

Stormbyarna har tvingat kustens samtliga fiskebåtar att stanna i hamn under fredagen. Det gäller fiskehamnarna i Marbella, Fuengirola och Caleta de Vélez. Provinsen Málagas fiskeflotta består av 250 båtar skriver Diario SUR på sin nätupplaga.

Mest nederbörd fram till fredag middag hade uppmätts i Pujerra (82), Cortes de la Frontera (72), Ojén (77), Sierra de Mijas (67) enlit uppgifter vid vattenverket Hidrosur som ligger under regionalregeringen Junta de Andalucía.

Goda nyheter rapporteras från vattenreservoaren La Concepción norr om Marbella där vattennivån har börjat att stiga efter 40 mm regn i området. Vid provinsens största reservoar La Viñuela (Axarquía) har det bara fallit 15 mm regn.

Annons

Det kommer att fortsätta regna under fredagseftermiddagen. En aviso naranja vilket motsvarar en Klass 2-varning har utfärdats för Ronda-området och Axarquía öster om Málaga som kan få 80 mm regn på tolv timmar. Det meddelar väderlekstjänsten Centro Meteorológico de Aemet i Málaga på Twitter.