En mycket tragisk historia med misshandel och missbruk ligger bakom tisdagen händelse utanför Barcelona där en svensk kvinna troligtvis knivhöggs till döds av sin egen son.

Mamman som har svenskt medborgarskap hittades liggande på golvet av polisen. Vid sidan om kvinnan hittades en kniv. Enligt uppgifter i flera medier ska kvinnan ha blivit knivhuggen till döds.

En granne i huset uppger att sonen ringde på dennes dörr klockan halv två på natten och uppgav att mamman var ”dålig, mycket dålig” och behövde en ambulans. Grannen bekräftar för nyhetsbyrån Europa Press att sonen och mamman vid flera tillfällen har bråkat och slagits.

Den svenska kvinnan som är nästan 60 år gammal hade varit bosatt i huset i samhället Martorell, väster om Barcelona, i cirka ett år. Flera gånger har grannar sett henne med blåtira.

Annons

När ambulanspersonal kom till kvinnans bostad fanns ingenting att göra för att rädda kvinnans liv.

Myndigheterna hade utfärdat besöksförbud eller kontaktförbud för sonen hos mamman. Kvinnan ska tidigare ha blivit misshandlad av sonen som sedan flera år tillbaka är missbrukare.

Den 27-årige sonen som är spansk medborgare greps av den regionala katalanska polisen Mossos d’Esquadra på brottsplatsen tidigt i tisdags morse. Grannar hade larmat polisen efter att oväsen från den svenska kvinnans lägenhet.

Sonen sitter frihetsberövad på polisstationen i Martorell i väntan på att häktas, misstänkt för mord. Polisen har inlett en undersökning för att fastställa fakta.