Sveriges Madridambassad går nu ut och informerar svenska resenärer och turister om den skogsbrand som rasar i nordöstra Spanien på gränsen till Frankrike. Fyra franska turister har enligt katalanska myndigheter omkommit i samband med skogsbränderna, främst i provinsen Girona i nordöstra Spanien.

Bland annat omkom två franska turister, en 60-årig man och dennes 15-åriga dotter, efter att ha kastat sig i havet från en brant klippa skriver dagstidningen ABC.

”Det pågår för närvarande skogsbränder i provinsen Gerona i nordöstra Spanien. Resande i området rekommenderas följa lokala myndigheters anvisningar och hålla sig informerade om situationen genom TV, radio och tidningar”, skriver Madridambassaden på sin hemsida.

233 svenskar är folkbokförda i provinsen, men troligtvis finns det fler svenskar i området, enligt kanslichef Eva Boix på svenska ambassaden i Madrid.
-Sedan är det massor med turister i området, många på genomresa till Barcelona. Det kan vi omöjligt ge en siffra på hur många det rör sig om, säger hon till TT.