Genom sexuella inviter och kärvänliga kramar stal de klockor och andra värdeföremål från utländska turister. Nu har 15 rumänska medborgare gripits av Guardia Civil. Metoden går under benämningen ”abrazo cariñoso” eller kärvänliga kramar och delas ut av kvinnor som dyker på sina tilltänkta offer på öppen gata.

Enligt pressmeddelandet från Guardia Civil agerar de i små mindre grupper och väljer företrädesvis utländska äldre män som är turister och som bär dyrbara klockor. Efter att ha stulit klockor och andra värdeföremål flyr de från platsen i bilar som andra ligamedlemmar kör.

Ligan på totalt 15 personer där samtliga kommer från Rumänien har arbetat i samma område i cirka en vecka. De byter från plats till plats med mycket turister för att inte bli upptäckta. De har varit verksamma i Barcelona, Murcia, Almería, Granada och Málaga för att under vintermånaderna vara på ögruppen Balearerna och Kanarieöarna.

Vid gripanden i Madridförorterna Parla och Getafe har Guardia Civil kommit över stulna föremål.

Annons

I Nerja och Torrox har ligamedlemmarna också agerat skriver Guardia Civil. I Nerja skadades ett rånoffer då denne gjorde motstånd. I Nerja har tre personer gripits.