Under gårdagen besökte det spanska kronprinsparet Málaga. Och Don Felipe och doña Letizia togs emot med jubel och hejarop när de anlände till provinsstaden vid halv ett-tiden.

Kronprinsparet kom till Málaga i samband med ett besök vid en mekanisk utbildning för missanpassade ungdomar på campusområdet El Ejido utanför Málaga stad. Don Felipe och doña Letizia är hedersmedlemmar i stiftelsen Fundación Hesperia som ekonomiskt stöder utbildningen.

En liten händelse under besöket som det skrivs om idag är när prinsessan Letizia träffade en tidigare skolkamrat från utbildningstiden till journalist. Efter genomgången under gårdagen blev doña Letizia stående framför journalisten José Palacios, redaktör vid en tv-station.

Följande samtal följde:
”Hej, hur mår du, det var länge sedan”, sa doña Letizia. ”Det är en gammal skolkamrat”, varpå Don Felipe sträckte fram handen och hälsade på Letizias tidigare skolkamrat.
”Var är du nu? I Málaga”, frågade Letizia.
”Ja, i Málaga, på Informativos Tele5”, sa José Palacios.

Annons

Letizia beskrivs som en spontan och naturlig prinsessa som under gårdagen träffade en gammal vän från utbildningen till journalist vid universitetet Complutense de Madrid mellan åren 1990 till 1995.

(Foto: Cáritas Diocesana de Málaga)