Polisen har nu hittat spår av den alligator eller krokodil som har sökts i en liten damm i Mijas Costa sedan februari. Enligt Guardia Civil har man funnit inte mindre än tre avtryck av djuret som troligtvis är en alligator som mäter två meter och väger 70 kilo.

Svenska Magasinet har tidigare skrivit om hur två personer på MC observerade ett stort djur som såg ut som en krokodil. Därefter har gendarmer vid enheten Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona) vid Guardia Civil sökt efter reptilen.

Nu uppger nyhetsbyrån EFE att man funnit inte mindre än tre spår efter djuret som troligtvis är en alligator. Enligt experter har djuret övervintrat i den lilla dammen som ligger ovanför bostadsområdet Elviria i Mijas Costa.

I leran vid dammen har man funnit väl markerade avtryck av två bakben samt vänstra frambenet. ”Det tyder på en alligator på mellan 1,80 till två meter som är mellan 12 till 18 år”, säger Enrique Prieto vid Cocodrilos Park i Torremolinos till nyhetsbyrån EFE.

Annons

I nuläget betraktar experter alligatorn som ofarlig om den inte trakasseras eller trampas på. Men från början av maj och i juni med stigande temperaturer börjar dessa djur att leta efter mat.

Dammen ligger vid området Majada Vieja när kommungränsen till Ojén vid bostadsområdet La Mairena.