Juan Carlos Maldonado som stod överst på listan för Por Mi Pueblo vid senaste valet och är tungan på vågen vid den misstroendeförklaring som oppositionen i Mijas nyligen lämnade in mot den sittande kommunstyrelsen, riskerar bli utan uppdrag i en kommande ny kommunstyrelse.

Orsaken skulle vara att Maldonado inte längre representerade Por mi Pueblo utan i stället var grupplös.

Som grupplös kan politiker inte ha ledande befattningar i kommunen. Dessutom riskerar Maldonado att bli utan lön.

Läs mer: Misstroendevotum i Mijas – Ana Mata tar över som borgmästare

Som Svenska Magasinet berättade 18 oktober lämnades en misstroendeförklaring in den dagen av kommunens oppositions-ledare Ana Mata. Hon väntas bli vald till ny borgmästare vid en plenarsession den 2 november klockan 12 och efterträder då den socialistiske borgmästaren Josele Conzále.

Annons

Partido Popular har nått en pakt med Vox och Juan Carlos Maldonado (Por Mi Pueblo).

Det var efter misstroendeförklaringen som PSOE lämnade in en protest mot Maldonado efter att denne bytt sida. Maldonado skulle även ha blivit grupplös redan i juni då han valde att stödja PSOE och Ciudadanos.

Diario Sur uppger på torsdagen att Por Mi Pueblo i ett brev till kommunfullmäktige meddelar att Maldonado återigen representerar partiet. Det skulle betyda att Maldonado kan komma att ingå i en framtida kommunstyrelse.

Enligt PP och Por Mi Pueblo handlar det om en politisk manöver av PSOE för att lägga hinder i vägen för den framtida kommunstyrelsen.