Spanske kungen gjorde ett officiellt besök till Mexiko tillsammans med doña Letizia. Kungaparet välkomnades av landets president Enrique Pena Nieto och hans fästmö Angélica Riviera. Mötet ägde rum på den välkända platsen El Campo där kungen placerade en blomstrande krona på Monumentet los Ninos Héroes rapporterar SUR.

Felipe VII beskriver relationen mellan Spanien och Mexiko som en relation med enorm potential fylld med kraft och vitalitet. Kungen klargör den starka relationen mellan Spanien och Mexiko under sitt besök och menar att den sträcker sig utöver politiska och kommersiella intressen.

Förutom att Mexiko är en strategisk partner med Spanien hölls mötet för att lyfta fram det vänskapliga bandet länderna har med varandra. En vänskap som har utvecklats och stärkts tack vare de historiska erfarenheter länderna delat. Det är relationer som har byggts upp mellan personer och på så vis sträcker deras relation långt utöver andra regeringar och institutioner.

Förutom styrkan och vitaliteten de båda länderna har gemensamt understryks den enorma potentialen som landet besitter.

Annons

Mexiko definierades som en stor nation, nära Spanien med en extraordinär personlighet. Kungen och drottningen visade respekt och uppskattning gentemot landets befolkning under besöket.