Vid gränspassagen Beni Enzar i den spanska enklaven Melilla greps den 2 augusti två spanska flickor, 14 och 19 år gamla. Svenska Magasinet har tidigare berättat om hur tonårstjejerna greps då de var på väg till Syrien och Irak.

Den spanska underrättelsetjänsten är i beredskap då det finns tecken som tyder på att rekryteringen av kvinnor ökar. Det är högst osannolikt att de två spanska tonårstjejerna skulle ta till vapen.

I stället skulle de troligtvis precis som tusentals kvinnor, däribland några från EU-länder, används för att tillgodose det sexuella behovet oss jihadistkrigarna. Enligt ett nyligen publicerat uttalande från muslimen Muhammad Al-Arifi är det helt okej att ha sex utanför äktenskapet med islamistiska kämpar i Syrien och Irak.

Den spanska dagstidningen ABC hänvisar till underrättelserapporter som säger att på en sjukvårdsanläggning i Jordanien vårdas flera kvinnor. Andra har begått självmord efter den traumatiska upplevelsen av att vara i tjänst som ”sexslavar” hos brutala religiösa fanatiker.

Annons

Enligt en rapport har muslimska ledare låtit krigare ha sex med sina systrar i händelse av att det inte fanns några andra kvinnor. Enligt en saudisk andlig ledare bosatt i Jordanien är det motiverat och helt okej att kidnappa ”otrogna” så att dessa kan användas som sexslavar åt krigare.

Spansk polis går nu ut med en vädjan till befolkningen att samarbeta och rapportera liknande fall om fanatiker försöker rekrytera unga kvinnor i Spanien. Information kan lämnas på webbplatsen policias.es/colabora.