Banco Sabadell uppgraderar sitt IT-system för den runda summan 1 miljard euro, ett arbete som kommer att sträcka sig över en tioårsperiod.

”Banken vill med detta göra sina datorsystem smidigare och effektivare för att hantera mer data från kundernas mobiltelefoner” säger en av Banco Sabadells direktörer, Miguel Montes Güell. ”IBM erbjuder sina hybridmolntjänster som är utvecklade av den nyligen uppköpta Red Hat-enheten”, säger Marta Martinez, IBM:s chef för Spanien och övriga sydeuropeiska länder.

Traditionella banker investerar enorma belopp för att uppgradera sina IT-system för att hålla jämna steg med den ökande konkurrensen från nya on-line banker, som är utan fysisk infrastruktur och som därför kan erbjuda billiga mobila banktjänster.

IBM kommer också att hjälpa Sabadells Brittiska bank TSB som har haft svåra IT-problem under de senaste åren. Banken kommer att öppna ett nytt teknikcenter i Edinburgh där de kommer att hantera all den brittiska enhetens data. Bildtext: Banco Sabadells huvudkontor i Sabadell. Foto: Lofor.
Artikel: Jonny Erixon.