Den politiska spänningen i Venezuela börjar även påverka journalisternas arbeten. Spanska medier uppger på torsdagen att fem journalister varav en spansk har gripits.

Det rör sig om fem journalister från Spanien, Frankrike och Colombia som har gripits i samband med att de rapporterat om oroligheterna som plågar det sydamerikanska landet. Ytterligare två journalister från Chile var frihetsberövade under 14 timmar innan de släpptes och deporterades.

Den spanske reportern Gonzalo Domínguez (till höger på bilden) anlände till Caracas från Bogota 24 januari säger den spanska nyhetsbyråns EFE:s chef i Venezuela, Nélida Fernández.

Läget bedöms som allt mer spänt i Venezuela och Spanien varnar för inbördeskrig. President Nicolás Maduro försöker klamra sig fast vid presidentmakten efter det senaste valet som varken var demokratiskt, rättvist eller fritt enligt oppositionsledaren Juan Guaidó.

Annons

Ryssland, Kina, Mexiko, Turkiet och vänsterregeringen i Grekland står på Maduros sida liksom landets militär och domstolsväsende. EU har ställt ett krav på nyval i landet.

Spanien som har starka band till landet erbjuder sig att vara medlare i den infekterade konflikten.

(Foto: Nyhetsbyrån EFE/Arkivbild)