María del Mar Aguilar Zuhelos från Córdoba har utsetts till Miss World Spain 2019 och därmed erhållit titeln som den vackraste kvinnan i Spanien.

Finalen i tävlingen hölls i söndags på Carvajal Auditorium i Melilla och det var 52 kandidater från hela Spanien som aspirerade på titeln. Hon kommer följaktligen att representera Spanien i Miss World 2019 som kommer att hållas den 14 december ExCel London i London.

María del Mar Aguilar är 21 år och 1,76 lång, hon arbetar för närvarande både som psykolog och modell. Hon har kombinerat förberedelserna för evenemanget med sitt sista år som universitetsstudent och har arbetat ett år som volontärpsykolog på ett centrum för personer med bipolär sjukdom. María del Mar planerar att i framtiden föröka kombinera modelljobb, foto och psykologi, men psykologin kommer att komma i första hand.

Som första tärna valdes Tania Medina García från Las Palmas och som andra tärna Marta González Pérez från Teneriffa.

Miss World har funnits sedan 1951, då den grundades av Eric Morley i Storbritannien. Spanien har så här långt en vinnare, Katalanska Mireia Lalaguna kröntes 2015. Spanien har också en Mister World, Juan García Postigo från Málaga vann den titeln 2007.

Bildtexter: Den översta bilden är från finalen i Melilla och den andra från Facebook.