Så sitter han frihetsberövad återigen, 62-årige Miguel Montes Neiro, den som suttit längst tid i spanska fängelser. Han blev benådad av José Luis Rodríguez Zapatero och den verkställdes för lite mer än ett år sedan. Nu har han gripits tillsammans med sju andra personer för att utfört ett väpnat rån mot en juveleraraffär i köpcentret El Corte Inglés i Puerto Banús den 18 november och kommit över smycken för fyra miljoner euro.

Det finns uppgifter på att de stulna smyckena har återfunnits men uppgiften har inte bekräftats av polisen. Bland de gripna är en person som arbetar vid det köpcentrum där juveleraraffären ligger. Personen ska ha lämnat ut uppgifter kring säkerheten till de övriga som gjorde inbrottet skriver dagstidningen La Opinión de Málaga.

Miguel Montes Neiro som har bostad i Fuengirola blev benådad av den spanska regeringen den 15 februari ifjol. Han har suttit i fängelse i totalt 36 år och är med det den intern som suttit frihetsberövad längst. Vid inte mindre än åtta gånger har Miguel Montes Neiro försökt fly vilket har resulterat i påföljder.