Málagaprovinsen är lite av den ryska salladens epicentrum i Spanien. För tredje gången i rad har en restaurang i provinsen fått bästa betyg. 2019 var det Javier Hernández vid Candado golfrestaurang som vann det nationella mästerskapet San Sebastián Gastronomika med priset bästa ensaladilla rusa. Sedan vann Chinchín Puerto i fritidshamnen Puerto de Caleta de Vélez.
Och när 2021 års tävling genomfördes under San Sebastián Gastronomika-Euskadi Basque Country vann Rondarestaurangen Tragatá.
Hemligheten är mona Monalisa-potatisen, hemmagjord majonnäs med en grund på olja från tonfisk med hög kvalitet samt chilipeppar som ger en något kryddig touch.
Daniel Moreno som tillsammans med Mercedes Piña och Benito Gómez står bakom Spaniens bästa ryska sallad säger:
– Vi är väldigt glada för priset som hamnar på en sådan här hög nivå, det sporrar oss fortsatt. Och utan några som helst konstigheter är det fortsatt en normal sallad.
Buen provecho!