Ny statistik från Flygbarometern.se visar att Spanien är det land som flest svenskar bokat sin resa till i sommar. Grekland är det land som har ökat med flest bokningar jämfört med sommaren 2012. Det skriver Supersavertravel i ett pressmeddelande.

Spanien är landet som har flest bokningar av flygbiljetter i sommar och Málaga är den destination som lockar flest. Statistiken från Flygbarometern.se visar också att bokningar till Spanien har ökat med 22 procent jämfört med samma period föregående år.

”Spanien är ett land med många destinationer som lockar svenskarna under sommaren. De har flera klassiska resmål som Las Palmas, Mallorca samt även populära orter som Málaga och Barcelona. Det finns något ställe för alla i Spanien”, säger Marléne Wallberg, Marknadsdirektör på Supersavertravel.se.

En av anledningarna till att Spanien ligger i topp kan bero på landets ekonomiska kris. Enligt Post Office Barometers* årliga lista över de mest prisvärda resmålen i eurozonen ligger Spanien och Grekland i topp. En trolig orsak till detta är att de haft väldiga prisfall på grund utav de krisande ekonomierna, det är billigt att leva i Spanien och Grekland just nu.