Framöver kan Spanien hamna i samma tidszon som Storbritannien så kallad västeuropeisk tid. På torsdag ska en underkommitté i den spanska kongressen rösta för om ett förslag ska lämnas till regeringen om att Spanien bör återgå till den tidszon som landet tillhörde 1940 skriver dagstidningen ABC.

Det handlar alltså om ett förslag där man även bör genomföra socioekonomiska studier för att ta reda på hur mycket det skulle kosta för landet att byta tidszon.

Den som studerar kartan ser lätt att Spanien borde ha Greenwich Mean Time. Det hade Spanien fram till 1940 då man beslöt att lämna den meridianen för att i stället ha centraleuropeisk tid som Hitlers Tyskland.

En förändring skulle innebära en bättre situation i livet för många familjer menar förespråkare. Tidigare start på dagen när det är ljust skulle innebära att man skulle komma hem från jobbet tidigare på eftermiddagen.

Annons

Dagens ljusa timmar på morgonen skulle kunna utnyttjas bättre vilket skulle innebära mer tid för familjen att umgås kvällstid.