Spanien har blivit hjärtat i den ryska maffian. Det menar Pablo Muñoz och Cruz Morcillo som i morgon utkommer med sin nya bok om den ryska maffian i Spanien.

Den ryske spionen Alexander Litvinenko avled efter att ha blivit förgiftad med polonium 210 i november 2006. Tre månader tidigare träffade han spanska poliser i hemlighet på ett hotell i en europeisk huvudstad.

Litvinenko erbjöd att avslöjade detaljer om ryska brottslingar i Spanien och lovade att vittna vid den nationella domstolen mot de ryska maffiabossarna. Litvinenkos mördare är fortfarande på fri fot.

Detta är bara en händelse av många som berättas i den nya boken “Palabra de Vor” som handlar om den ryska maffian i Spanien. Bakom boken ligger journalisterna Pablo Muñoz och Cruz Morcillo.

Annons

I boken avslöjas det även hur flera toppar i den ryska maffian har gripits i Marbella. Flera polisoparationer mot den ryska maffian i Spanien pågår. De har fått namn som Avispa, Mármol Rojo, Troika och Java.

I samband med hemlig avlyssning i Spanien har det framkommit att ryska maffian köpt semifinalen och finalen i UEFA-cupen i fotboll då fotbollslaget Zenit vann. Det är en utredning som pågår, skriver dagstidningen ABC.

Bildtext: Guennadios Petrov, en av flera medlemmar i den ryska maffian som gripits i Spanien.