El Club de Hielo i Benalmádena har slagit upp portarna efter att ha haft stängt i tre år. 

Ett nytt företag har tagit över driften och hoppas locka till sig både lokala familjer och turister, bland annat från Sverige. 

Den populära isbanan i Benalmádena är den enda permanenta i Andalusien efter att den i Granada tvingades lägga ned sin verksamhet. El Club de Hielo ligger i Palacio de Deportes Benalmádena och har haft stängt sedan början av pandemin. 

Sedan en tid tillbaka drivs den av ett nytt företag som hoppas att den ska bli ett riktmärke för sporter som ishockey och konståkning. De vill dessutom stå som värd för olika evenemang som Andalusiens federation för vintersport ordnar. 

Annons

Isbanan öppnade för första gången år 2006 och ligger i det kommunala idrottscentret. Där kan man också hitta en uppvärmd simbassäng och gym samt delta i gruppträningspass. 

Isbanan har haft ett par problem sedan nystarten men talespersonen Enrique Cantillo berättade att den nu är “vid liv” och återigen “en del av stadens rytm”.

Castillo tillade att företaget är medvetet om att utmaningar kommer att finnas men tror att ungefär 50.000 personer ska nyttja anläggningen till och med maj nästa år, när säsongen tar slut. De flesta av dem kommer att vara elever från lokala och närliggande skolor. Men de hoppas även kunna attrahera familjer som bor i närområdet och turister som besöker staden. 

“Vi jobbar just nu på att nå överenskommelser med olika föräldraorganisationer i området. Dessutom pratar vi med svenska och finska organisationer då de har en lång tradition av skridskoaktiviteter,” avslutade Castillo.