Costa del Sol tillhör de populäraste platserna när svenskar söker fritidsboende i solen. Nu till helgen väntar årets första utställning Köpa hus utomlands som arrangeras i Kistamässan norr om Stockholm. Detta är Nordens största mässa om utlandsboende.

Priserna är fortsatt låga jämfört med 2006. Samtidigt kommer det rapporter om att priserna har börjat att stiga i de populära områdena.

Costa del Sol och Costa Tropical lockar med Europas bästa klimat, sköna bad, restauranger, fritidsaktiviteter utomhus som boule, vandringar och golf. Populärast bland svenskar är en bostad med två sovrum, stor terrass och helst gångavstånd till strand, restauranger och shopping.

Vid utställningarna Köpa hus utomlands som arrangeras i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors under de närmaste månaderna kan besökarna knyta kontakter och få tips och goda råd. Här hålls Spanienseminarier av pålästa experter och många besökare väljer också att bokar sig på visningsresor till Spanien när våren har kommit med blommande mandelträd.

Annons

Fastighetsmässan ”Köpa hus utomlands” arrangeras kommande lördag och söndag i Kistamässan i Stockholm och det är öppet mellan klockan 10.30 till 17. Det är Nordens största mässa om att köpa bostads utomlands.

Här kan du träffa Svenska Magasinets Madeleine Öberg och du kan hämta ett personligt exemplar av Spaniens äldsta och mest spridda svenska tidning, Svenska Magasinet, samt systertidningen Spañien Magasinet.

Sedan starten 2003 har Fair Media arrangerat närmare 80 fastighetsmässor. Fair Media gör för tillfället åtta mässor i Sverige och Finland varje år. Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige och Helsingfors i Finland.

Mässan fortsätter sedan till Göteborg den 22-23 februari, till Malmö den 15-16 mars och avslutar i Helsingborg den 29-30 mars. Läs mer om utställningarna här