Bülent Aslanoglu som pekas ut som Södertäljes ”gudfader” och Södertäljenätverkets tidigare ledare greps i Mijas Costa. Svenska Magasinet har tidigare berättat om gripandet som skedde den 5 mars. Enligt poliskällor som nyhetsbyrån Europa Press hänvisar till greps den 39-årige Bülent Aslanoglu och en brittisk man i Mijas Costa av spanska nationalpoliser.

Vid gripandet i bostaden fann polisen 9.000 euro, 5.000 doser steroider och 500 doser anabola steroider.

Det är en omfattande polisutredning som ligger bakom att Bülent Aslanoglu till slut kunde gripas. I juli 2011 greps fyra personer i Dunquerque (Frankrike) i samband med att polisen beslagtog över 257 kilo kokain på ett lastfartyg från Venezuela enligt källor vid Cuerpo Nacional de Policía.

Misstänkt huvudman i narkotikaligan är den 39-årige svenske medborgaren Bülent Aslanoglu som är född i Tyskland. Även en spansk medborgare misstänks ingå i toppen. Den spanske mannen greps i Argentina efter att en internationell arresteringsorder var utfärdad.

Annons

Bülent Aslanoglu greps i ett bostadsområde i Mijas Costa efter att en europeisk arresteringsorder var utfärdad. Vid samma tillfälle greps en 52-årig brittisk medborgare med initialerna A.J.B.

Vid gripandet fann polisen stora mängder dopningspreparat. Häktningsförhandlingar har hållits vid domstolen i Fuengirola och de båda männen är häktade för brott mot folkhälsan. Ärendet är överlämnat till Juzgado Central de Instrucción Seis de la Audiencia Nacional.