Under en vecka har inte mindre än tre våldsamma rån inträffat vid uttagsautomater i Fuengirola. Lokalpolisen ber allmänheten i synnerhet äldre personer att vara försiktiga i samband med uttag vid automater. Och helst ha någon anhöriga eller nära vän med sig.
Enligt pressmeddelandet från Fuengirola kommun rör det sig om tre rån som inträffat under en veckas tid. Fyra misstänkta personer har gripits av Fuengirolapolisen misstänkta för att ligga bakom brotten.

Ett av fallen inträffade klockan 12.55 den 8 februari vid en uttagsautomat på avenida Ramón y Cajal. Den gången var det två kvinnor, 18 och 24 år, som försökte slita väskan ifrån en 74-årig dam efter att hon hade tagit ut 600 euro.

Tack vare ögonvittnen som kallade på polisen kunde kvinnorna senare gripas när de försökte springa från platsen i riktning mot calle Martínez Catena.

Fredagen den 1 februari klockan 7.35 fick lokalpolisen in ett samtal om en kvinna som behövde hjälp på calle Miguel Márquez. Här lyckades ett ögonvittne hålla fast en 52-årig man som hade försökt rycka handväskan från kvinnan.

Lördagen den 12 februari klockan 9.10 kallades polisen till avenida Jacinto Benavente efter att en 62-årig blivit rånad på 900 euro vid en uttagsautomat nära calle Alfonso XIII.

Gärningsmannen, en 19-årig yngling, greps senare på calle Córdoba. I närheten fann polisen en utskrift från uttagsautomaten på det belopp som hade tagits ut. 19-åringen hade före gripandet gjort sig av med lappen.

Han hade vid rånet spelat alkoholpåverkad.

Fuengirolas lokalpolis ber allmänheten att vara försiktiga och uppmärksamma när de tar ut kontanter, särskilt äldre, vid uttagsautomater. De rekommenderar att anhöriga eller nära vänner följer med och att inte större belopp tas ut.

Polisen ger rådet att man tittar sig omkring innan uttaget görs så att det inte finns andra som spanar, är nyfikna eller något som väcker misstankar.