Förändringar i rekommendationerna från Spaniens hälsovårdsdepartement står på rad. Nu har nästa förändring annonserats där hälsovårdsmyndigheterna inte rekommenderar allmänheten att bära gummihandskar eller skyddshandskar när de vistas utomhus. Det ger en falsk känsla av trygghet och kan bidra till – virus och bakterier.

Det är mer effektivt att tvätta händerna noggrant än att bära handskar.

Och väljer du att använda gummihandskar så gör det bara under kortare perioder. Handskar som används under längre tid kan utgöra en grund för virus och bakterier.

Dessutom är det inte så enkelt att ta av sig gummihandskar. Det finns en uppenbar risk att virus överförs vid sådana tillfällen. Därför är det viktigt att rengöra händerna noggrant efter användning av handskar.

Och väljer du att använda skyddshandskar så rekommenderas engångshandskar. Speciellt när du besöker matbutiken för att handla frukt och grönt. Efter ditt ärende bör du slänga engångshandskarna omedelbart.

Att inte använda skyddshandskar på ett korrekt sätt skapar en falsk trygghet och därmed ökar risken för att överföra virus till dig själv och andra.

Och i dessa tider med Covid-19 kan redaktionen inte bara låta bli att rapportera om ännu ett larm som har publicerats: Faran mot världshaven – plasthandskar.

Att allt fler använder skyddskläder för att undvika coronaviruset. Men vem skyddar haven när engångshandskar av plast slängs på marken, undrar The New Yorker.

– Folk är så själviska och kortsiktiga att de förvandlar en hälsokris till en miljökris. Det driver mig till vansinne, säger en person till The New Yorker.

Tidningen har identifierat särskild drabbade platser som parkeringar och tunnelbaneutgångar. Det börjar också bli allt vanligare med slängda ansiktsmasker…