Skönhetssalongen i Marbella var bara en fasad. Det var en affärsverksamhet med skenäktenskap, fiktiva kontrakt och falska uthyrningar för att fixa uppehållstillstånd för illegala migranter.

Nationalpolisen i Marbella har avslöjat ett kriminellt nätverk som upprättat falska kontrakt och fiktiva företag så att det skulle se ut som att migranter uppfyllde utlänningslagstiftningens krav för att få bostad och arbete samt tillgång till samtliga Schengenländer, skriver dagstidningen ABC.

Totalt handlar det om två polistillslag med namnen ”Fénix” i Algeciras (Cádiz) och ”Ballesta” i Marbella (Málaga) där 39 personer har gripits. De är misstänkta för grov förfalskning, för att ha bidragit till illegal invandring eller irreguljär migration, bedrägerier och för att tillhöra en kriminell grupp.

Bland de gripna är det sex personer i Marbella som misstänks utgöra kärnan i organisationen. Via baksidan i en skönhetssalong erbjöds uppehålls- och arbetstillstånd till illegala invandrare.

Annons

En förundersökning inleddes efter att polisen i Algeciras upptäckt att misstänkta illegala invandrare var mantalsskrivna på adresser. Det visade sig vara påhittade hyreskontrakt.

Migranterna har betalat mellan 2.500 och 5.000 euro för att reglera sin situation i Spanien.