Tuula Lavikkala, 52, misstänks för att under sex år ha förskingrat över 16 miljoner från Gävle kommun häktades den 23 januari i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för grov trolöshet mot huvudman. ”Kvinnan är internationellt efterlyst” bekräftar svensk polis för Svenska Magasinet.

Enligt vice chefsåklagare Ulf Back förde den 52-åriga kvinnan som arbetade som administratör på en gymnasieskola över miljontals kronor till konton utomlands. Sedan den 12 november är kvinnan försvunnen.

Ett av polisens spår går till Fuengirola på den spanska Solkusten. Men det finns även tips om att kvinnan har setts i Sverige, Finland och Thailand. Enligt Expressen ska kvinnan vara i Fuengirola-området.

Kvinnan försvann från sitt hem i Gävle den 12 november och lämnade efter sig plånbok, mobiltelefon och pass. Enligt uppgifter har kvinnan skaffat sig förfalskade identitetshandlingar.

Annons

Vice överklagare Ulf Back vill inte kommentera vilket land kvinnan kan vara i eller vilket land pengarna har överförts till.