Sedan den 8 oktober ifjol har Ruth och José varit försvunna och otaliga efterlysningar har gått ut. Medierapporteringen om de båda försvunna spanska barnen från Córdoba har varit enorm.

De senaste timmarna har det publicerats nyheter om att de förkolnade skelettdelar som analyserats tillhör Ruth och José. Kvarlevorna av de båda barnen upptäcktes i förkolnade rester efter en brand i Las Quemadillas utanför Córdoba. Det uppger nyhetsbyrån Europa Press.

Barnens pappa, José Bretón, sitter frihetsberövad sedan den 18 oktober huvudmisstänkt för att ha något med barnens försvinnande att göra.

Bretóns advokat, José María Sánchez de Puerta, säger till nyhetsbyrån EFE att han är överraskad av den senaste polisrapporten.´”Hittills tycker jag det är surrealistiskt”.

Annons

”Två tidigare polisrapporter har sagt att skelettdelarna kom från djur, nu kommer de från människor”.

Sánchez de Puerta har under morgonen läst den senaste rapporten för att därefter besöka sin klient i fångvårdsanstalten Alcolea i Córdoba.

Upptäckten av de mänskliga kvarlevor bekräftades för 15 dagar sedan. Men det var först igår söndag som informationen blev offentlig. I och med att det handlar om förkolnade rester har DNA-testerna varit svår att genomföra. Proverna visade sig tillhöra två barn i åldern sex och två år, exakt samma ålder som Ruth och Josef.

Resterna hittades i en hemmagjord ugn med tegelstenar. Enligt forskare kan det ha blivit temperaturer på upp emot 800 grader i ugnen vilket har försvårat utredarnas arbete med att fastställa identiteten.

Ruth Ortiz, mamma till de två barnen fick informationen för en vecka sedan.

”Familjen mår mycket dåligt men de är inte överraskade”, säger mammans kusin, Juan David López till dagstidningen El Día de Córdoba.