Prognoserna ser ut att bli bästa tänkbara för vintersportorten Sierra Nevada som slår upp portarna den 1 december. Snötillgången är redan god och arrangörerna förväntar sig många besökare. Det säger María José López vid företaget Cetursa Sierra Nevada som driver anläggningen.

Förra säsongen tog anläggningen emot en miljon besökare och omsatte mellan 32 och 34 miljoner euro trots de ekonomiskt dåliga tiderna. Cetursa Sierra Nevada har beslutat sig för att inte höja priserna i år förutom momshöjningen som trädde i kraft tidigare i år.

Skidanläggningen har satsat två miljoner euro på en PR-kampanj för att nå besökare utanför Spaniens gränser. Det gäller i synnerhet marknaden i Storbritannien, Portugal och Ryssland.

Ett avtal har tecknats med Alsa om ”bus blanco”, vita bussar, som går från Madrid till Sierra Nevada för 40,56 euro tur/retur. Flygbolaget Hispania Airways trafikerar mellan Granada, Madrid och Barcelona och till flygplatsen Federico García Lorca blir det flygförbindelser med London, Paris och Rom.

Annons

Sierra Nevada har flera tunga evenemang i framtiden. Nästa år körs världscupfinalerna i Snowboard och Freestylee Ski mellan den 18 till 26 mars. Runt 30 olika tävlingar kommer att genomföras i Sierra Nevada i vinter.