Sex av tio andalusier menar att invandringen är negativ för samhället. Det är framför allt kvinnor och ungdomar som ställer sig negativa till invandringen visar undersökningen Barómetro de Opinión Pública de Andalucía 2010 som nyhetsbyrån Efe hänvisar till.

59,3 procent av befolkningen i Andalusien menar att invandringen är negativ. Det är den högsta siffran någonsin. 3.655 personer har blivit intervjuade i undersökningen.
Endast 18,3 procent av befolkningen i Andalusien menar att invandringen är positiv och lika många svarar att den varken är positiv eller negativ.

Kvinnor är mest negativa (61,3%) medan män är mindre negativa (57,2%). Bland ungdomar är 61 procent negativa. 57,6 procent av de som är över 60 år är negativa till invandringen.

80,9 procent av de intervjuade anser att invandrare ska ha fri tillgång till skola och hälsovård precis som spanjorerna. 70 procent menar att om en spanjor och en legal invandrare söker samma jobb ska den väljas som är mest kvalificerad för jobbet oavsett ursprung.