Krönikörer, journalister och många andra är lyriska idag över finalen igår mellan Tau Cerámica och Unicaja från Málaga. Den som följde direktsändningen på La 2 på söndagskvällen fick uppleva stor underhållning och dramatik.

Unicaja var i stort sett i underläge under hela matchen. Men i matchens absolut sista ordinarie minut kom kvitteringen som betydde 87-87. Det var stor teknik och taktik och ett trepoängkast i sista sekunden av sudden death kunde ha avgjort till Málagas fördel.

Istället blev det en miss och Tau Cerámica från Vitoria i Baskien kunde vinna cupfinalen med 100-98. Av de senaste 15 matcherna mellan Tau och Unicaja har Tau, som leder ligan, vunnit 14, så baskerna är inte direkt några önskemotståndare för Málaga-laget.

För fotbollslaget Málaga blev det seger på bortaplan mot Real Valladolid med 3-1. Luque, Apoño och Nacho gjorde Málagas mål på stadio Nuevo José Zorrilla inför 15.000 åskådare. Svenske Goitom i Real Valladolid gick mållös från planen.

Annons

Segern innebar att Málaga klättrade upp på sjätteplats i tabellen eftersom Atletico Madrid fick stryk mot Sevilla. Det betyder att Málaga just för tillfället är kvalificerade för UEFA-cupspel. Samtidigt har laget bara två poäng upp till Villareal som ligger fyra vilket innebär att de kan kvala till Champions League.

I handbollsligan Liga Asobal vann serieettan Ciudad Real på bortaplan mot bottenlaget Keymare Almeria med hela 39-19.

Det har i helgen varit spanska mästerskapet inomhus i friidrott. För Nerjas friidrottare blev det två fina placeringar. Alvaro Fernandez blev femma på 1.500 meter och Josué Mena fick silver på 200 meter.

På söndagseftermiddagen anlände svenska mästarna Kalmar FF till Solkusten. Det drygt en vecka långa lägret utanför Marbella ska vara ett renodlat matchläger. Två träningsmatcher är inplanerade – på onsdag och troligtvis på söndag, enligt tidningen Östra Småland.