SAS-resenärer till Spanien med Eurobonuspoäng och Eurobonusstatus har funderat på vad som händer efter att flygbolaget lämnar Star Alliance för att byta till Sky Team.

På måndagsmorgonen blev det offentligt att SAS lämnar Star Alliance den 31 augusti.

31 augusti blir alltså den sista dagen som Eurobonus-medlemmar kan tjäna poäng och få tillgång till lounger, ”fast track” och andra förmåner inom Star Alliance. Det framgår av ett pressmeddelande.

Efter övergång från och med den 1 september 2024 kommer SAS EuroBonus-medlemmar att dra nytta av liknande lojalitetsförmåner med de flesta av flygbolagen som ingår i Sky Team.

Annons

Bytet av poängallians är en konsekvens av att KLM-Air France gått in som storägare i SAS, något som Svenska Magasinet tidigare har berättat.

”Den sista augusti lämnar SAS Star Alliance och den första september börjar övergången till Sky Team. SAS kommer dock inte vara fullvärdiga medlemmar direkt, men många av de fördelar som gäller för Eurobonusmedlemmar kommer vara i gång då”.

Läs mer: Spaniensvenskar som är trogna SAS-resenärer kommer att sitta i orört bo

”Vi ser fram emot att ge våra kunder tillgång till 19 nya flygbolag och fler än 1.060 destinationer runt om i världen. Kunderna kommer att ha fortsatt tillgång till sina favoritstäder och regioner samtidigt som de kan njuta av fler nya destinationer”.

”Vårt fokus nu är att vägleda kunder och våra EuroBonus-medlemmar i varje steg under denna övergång. Vi ser fram emot att dela med oss av mer information under resans gång, med målet att skapa en smidig övergång till en spännande framtid med oss” säger Paul Verhagen, Chief Commercial Officer.