Affärsmannen Hans Thulin som under 1980-talet satsade stort på den spanska Solkusten gick i konkurs 1991 med enorma skulder och försvann. Nu har 120 miljoner spårats till ett känt skatteparadis.

Med sitt bolag Consolidator satsade Hans Thulin stort på den spanska Solkusten under senare delen av 1980-talet. Victoria Beach, Victoria Heights, Victoria Hill och Victoria Towers var bostadsområden spridda utmed kusten som Hans Thulins bolag stod bakom.

1991 kraschade bolaget Consolidator och Hans Thulin gjorde personlig konkurs sedan dess har vi inte sett röken av honom på Solkusten.

Nu avslöjar tidningen Fokus att Thulin inte lidit någon brist på pengar sedan dess. Mellan 2005 och 2008 satte Thulin och en affärspartner upp ett antal stiftelser på Cooköarna, ett känt skatteparadis. Man förde även över 12 miljoner euro till Schweiz i oktober 2008.

Uppgifterna kommer ur det material som läckte ut i förra veckan och som visar hur tusentals personer gömt undan pengar i skatteparadis. Totalt finns minst 70 svenskar med i det läckta jättematerialet över hemliga konton i skatteparadis, uppgav Fokus tidigare i veckan.

Hans Thulin är skyldig svenska staten 179 miljoner kronor. SVT var på torsdagskvällen i kontakt med Hans Thulin, men han vill inte kommentera de nya uppgifterna.