Av totalt 99 marknadsstånd eller lokaler som finns i Fuengirolas saluhall Mercacentro mitt i centrum är det endast 30 som är i gång. Bland affärsinnehavarna är oron stor och många menar på att kommunen låter saluhallen ”dö” på grund av att en renovering uteblir.

Diario SUR ägnade en större artikel i lördagens nummer åt saluhallen i Fuengirola som har sett sina bästa dagar. Trotts det utmärkta läget mitt i stan uteblir kunder och i dagsläget står cirka 65 procent av lokalerna tomma. Många är kritiska mot kommunen som inte har renoverat saluhallen trots tidigare löften och i stället satsat på andra projekt i Fuengirola.

José Manuel Escalona är en av de som finns kvar och han är mycket kritisk mot kommunen. Det finns dagar då han bara säljer varor för tio euro och han har en anställd. Det fanns tidigare ett löfte om att ett privat företag skulle stå för renovering och sedan ta över saluhallen. Men ingenting har hänt.

Allt fler handlare poängterar att läget är kritiskt och att en renovering är brådskande. Saluhallen är på väg att dö.

Annons

Mercacentro stod klart 1985. De senaste åren har flera handlare brottats med problem och tvingats slå igen.

De politiska partierna i Fuengirola har presenterat olika förslag på hur Mercacentro kan utvecklas. En del vill se en traditionell marknad medan andra vill låta ett privat företag ta över. Det finns också planer på en gourmetavdelning i saluhallen.

Det har tidigare diskuterats om en modernisering av Mercacentro. Totalt handlar det om en investering på fem miljoner euro.