Från nyåret kommer TDT som är det spanska digitala tv-nätet göra plats för 4 G mobilnät. Det gör att många digitala tv-kanaler kommer att få nya platser på det digitala nätet.

Från söndag den 26 oktober kan du som har egen antenn synka dina inställningar för att leta efter de nya kanalinställningarna. Detta bör göras före den 1 januari 2015. I provinsen Málaga gäller detta för 654.280 hushåll och 60.719 fastigheter som måste anpassa sig efter denna nya förändring inom TDT.

De kanaler som det i första hand gäller är TVE (La 1, La 2, Clan TV och Canal 24h) och Canal Sur.

För de flesta med egen antenn medför inte detta någon extra kostnad. Bor du i ett flerfamiljshus kan det bli aktuellt med en antennförstärkare eller mottagare.

Annons

Telekommunikationsmyndigheten FENITEL (Federación Nacional de Instaladores e Integradores de Telecomunicaciones) har beräknat kostnaden till 20 till 25 euro per hushåll i dessa fall. Det finns även vissa statliga stöd att få.

Vid frågor kan du ringa 901201004 och 954307796. På webbplatsen televisiondigital.es hittar du all information om förändringen. Här kan du kontrollera vilka som är officiella installatörer