Nu talar det mesta för att shejk Al-Thani är på väg att sälja fotbollslaget Málaga redan efter två säsonger. Shejkens tålamod verkar vara slut enligt spanska medier. Shejk Al-Thani har tröttnat på kritiken i Spanien, de orättvisa tv-avtalen och den turbulens som varit i klubben. Ett ryskt-albanskt holdingbolag som ingår i oljekoncernen Oil Taçi väntas ta över Málaga CF.

Enligt dagstidningen La Opinión de Málaga satt parterna i förhandlingar under gårdagen. Vad som framkommit är oklart då förhandlingarna fördes bakom stängda dörrar.

Men enligt La Opinión ska de nya ägarna vara villiga att ta över fotbollsklubbens samtliga skulder som i dagsläget är på 70 miljoner euro. Tidningen uppger att försäljningspriset landar på 36 miljoner euro, det vill säga samma summa som shejken Abdullah Al-Thani betalade till Fernando Sanz för två år sedan.

Abdullah Al-Thani (bilden) har under de senaste två säsongerna investerat 150 miljoner euro i klubben. Samtidigt har skulderna ökat lavinartat och fotbollsklubben blöder vilket kan få till resultat att Málagas fotbollslag inte får medverka i Champions League.

Annons

Hur det blir med den saken avgörs de närmaste dagarna.

En ny ägare som kan betala skulderna måste till. Annars kan Málagaborna sluta drömma om europeisk toppfotboll på Solkusten.